Serigrafia artesana a Barcelona

Baobag és un taller de serigrafia artesana a Barcelona, que va néixer fa gairebé quatre anys. En aquest hem sumat experiències i cada vegada participem de més projectes ambiciosos i interessants. Us volem explicar quins són aquests projectes, així com què passa al nostre taller: novetats, renovacions i diferents tècniques. Avui, ens posem en context sobre el més important del taller Baobag: La serigrafia

A Baobag estampen amb una tècnica de serigrafia tradicional, que permet reproduir la mateixa imatge tantes vegades com faci falta, sobre tela, paper, fusta… qualsevol superfície llisa. La serigrafia utilitza una planxa de tela tensada sobre la qual s’escampa la tinta, fent que traspassi i tenyeixi la roba en les zones del disseny que cal pintar.

Si us interessa conèixer els detalls sobre l’estampació, en aquest enllaç us expliquem pas a pas que és la serigrafia.

Conscienciats amb el nostre entorn

La serigrafia tèxtil, tal com treballem a Baobag, té un impacte mediambiental molt baix. El consum elèctric és mínim, ja que la maquinària pesant s’utilitza de forma manual. A més, l’ús d’aigua es limita a la neteja de les pantalles de serigrafia. També les tintes que utilitzem per estampar els dissenys són biodegradables i lliures de PVC. Per nosaltres és important que la nostra petjada mediambiental sigui el més baixa possible, i ens assegurem que així sigui a cada pas de la producció.

Paral·lelament, a Baobag destinem el 10% de cada comanda a tres ONGs escollides pel nostre equip i que treballen en tres àmbits principals: Medi Ambient, drets humans i drets dels animals.

Al taller de serigrafia artesana a Barcelona hem acollit els projectes de tot tipus de persones i grups. Des d’il·lustradores que volen estampar les seves creacions a grups excursionistes que celebren l’aniversari de l’entitat. Una de les característiques de la serigrafia és la seva versatilitat, qualsevol persona pot trobar el seu disseny perfecte per estampar.

Cada setmana us explicarem un dels nostres projectes, o un element que caracteritza el nostre taller de serigrafia artesana a Barcelona.